Strona Przedszkola

Aktualności


Dzisiaj jest: Sobota
20 Kwietnia 2019
Miedzynarodowy Dzień Wolnej Prasy
Imieniny obchodzą
Agnieszka, Teodor, Czesław
Do końca roku zostało 256 dni.
Zodiak: Baran

Statystyki:

394086
Dziś
Wczoraj
Ten Tydzień
Ostatni Tydzień
Ten Miesiąc
Ostatni Miesiąc
Razem
157
190
701
392614
3472
4169
394086

Twój IP: 184.73.14.222
Dziś jest: 2019-04-20 20:37:24

 


Klauzula informacyjna
25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie ich swobodnego przepływu (tzw. RODO).
KLAUZULA INFORMACYJNA RODO (dla rodziców)
Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679   z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych informuję, że:
  1. Administratorem Państwa danych osobowych oraz danych Państwa dzieci jest Dyrektor Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Przyborowie , zwany dalej administratorem.
  2. Inspektor Ochrony Danych (IOD) Kontakt : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
  3. Dane osobowe  przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenie j/w o ochronie danych  w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo oświatowe z dn. 14 grudnia 2016 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 59 oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 2198) w celu realizacji statutowych, zadań dydaktycznych, opiekuńczych    i wychowawczych w placówce, nie będą udostępniane innym odbiorcom.
4.      Podstawą przetwarzania danych osobowych uczniów jest ustawa Prawo oświatowe, ustawa o systemie oświaty , ustawa o systemie informacji oświatowej, rozporządzenie MEN w sprawie sposobu prowadzenia przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentacji, ogół aktów prawnych dotyczących pomocy psychologiczno-pedagogicznej.
  1. Posiadacie Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  2. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.
  3. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oświatowego j/w.
  4. Dane osobowe mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Profilowanie może odbywać się w szczególności ze względu na wiek, płeć, poziom znajomości języka obcego lub wybrane zajęcia sportowe.
       9.      Dane osobowe uczniów będą przechowywane przez okres nauki w Zespole – Szkolno-Przedszkolnym w Przyborowie  oraz po tym czasie         przez okres wskazany w przepisach szczególnych.

 

 

LEPSZA SZKOŁA to ogólnopolski projekt, którego uczestnicy systematycznie badają wyniki pracy uczniów.

Programy LEPSZEJ SZKOŁY od 2002 roku pomagają w weryfikacji wiedzy uczniów, badaniu efektywności nauczania oraz w przygotowaniach do egzaminów zewnętrznych.

Nauczyciele uczestniczący w programach LEPSZEJ SZKOŁY:

·         sprawdzają wiedzę i kompetencje uczniów za pomocą specjalistycznych testów,

·         dzięki szczegółowym raportom porównują wyniki swoich uczniów z wynikami                                                 klas z całej Polski i dobrze planują swoją pracę. 

 

  Indywidualizowane raporty:

·         pozwalają obejrzeć rezultaty poszczególnych uczniów oraz całej klasy na tle wyników szkolnych i ogólnopolskich,

·         pokazują, które z typów zadań sprawiają uczniom najwięcej trudności,

·         umożliwiają przeanalizowanie dotychczasowych metod pracy.

 

 


 

 

 

 

 


 


© Zespół Szkolno - Przedszkolny w Przyborowie